Slovenska skupnost krščanskega življenja

 
  
 
Skupnost krščanskega življenja je svetovna skupnost laikov, živeča in delujoča v cca 70 državah sveta.Sestavljamo jo kristjani, žene, možje, mladi, odrasli, ki poskušamo poenotiti vero in vsakdanje življenje, slediti Jezusu in odgovarjati Njegovemu klicu ter živeti poslanstvo v Cerkvi in svetu.Vir naše duhovnosti in pripomočki na poti vere in poslanstva so naša srečanja v skupinah, srečanja celotne Skupnosti, duhovne vaje sv. Ignacija Lojolskega, karizma skupnosti, duhovno spremljanje, molitveni pregled dneva, evharistija, branje Božje besede.

Sodelujemo z jezuiti pri pripravi in izvedbi duhovnih vikendov in duhovnih vaj, ki so namenjene vsem, ki želijo »odriniti na globlje«. Prav tako pa so jezuiti tudi duhovni asistenti Skupnosti.

Vsako leto organiziramo več dogodkov, kjer se sreča cela Skupnost ali so odprti tudi za prijatelje in druge, ki jih zanima naša duhovnost:
– postna duhovna obnova,
– romanje na Brezje ob koncu šolskega leta,
– romanje za mir peš in s kolesu poleti

– vikend skupnosti,
– adventna duhovna obnova.
Mesečno izdajamo glasilo Plameni, kjer poročamo o skupnih dogodkih, posamezniki pišejo, kako v vsakdanjem življenju živijo vero, poročamo o življenju o skupnosti po svetu … 

Več na strani