Kallistos Ware: Razodetje osebe – nova knjiga Založbe Dravlje

Z veseljem napovedujemo, da bo začetek marca pri Založbi Dravlje izšla knjiga pravoslavnega teologa angleškega rodu Kallistosa Wara Razodetje osebe. Vabimo vas k ugodnemu prednaročilu s 15 % popustom.

Gre za izbor Kallistosovih člankov, ki segajo na različna področja krščanske misli (oseba kot Božja podoba, oseba kot podoba Trojice, odnos med dušo in telesom, odrešenje kot poboženje, človek kot veliki duhovnik sveta, kozmosa…), katerih rdeča nit pa je vselej pojem osebe, ustvarjene po podobi osebnega in medosebnega Boga, Trojice. Kallistosova misel črpa zlasti iz patrističnega izročila in izročila vzhodnega krščanstva. Zanj bi lahko rekli, da je dvojni posrednik: sodobnemu času posreduje upanja polne odbleske Izročila, zahodu pa svetlobo vzhoda, pri čemer v polnosti razume zahodne kategorije mišljenja.  
 
Nekaj več o knjigi si lahko preberete na spletni strani Založbe Dravlje.
 
Knjigo Razodetje osebe lahko do 6. marca po znižani ceni naročite v prednaročilu (račun za prednaročilo naj bo poravnan do vključno 5. marca). Knjigo lahko naročite na zgornji spletni strani.
 
S Kallistosovo knjigo se pri založbi Dravlje nadaljuje vrsta prevodov pravoslavnih piscev (po knjigi Za življenje sveta Alexandra Schmemanna, ki je izšla v sozaložbi z Družino). Še pred poletjem naj bi v tej zbirki izšla še ena knjiga s področja pravoslavne duhovnosti, in sicer Duhovno potovanje Anthonyja Blooma; v drugih zbirkah pa knjiga p. Milana Bizanta Srečanja s Kristusom in Marije Campatelli Krst. Poletje pa bo prineslo izdaje na temo Ignacijevega leta 2021-2022.
 

prevajalec knjige Sergej Valijev in direktor založbe p. Marjan Kokalj DJ