Dan posvečenega življenja 2021

Jezuiti smo 2. 2. 2021, na svečnico, skupaj z drugimi redovniki obhajali dan posvečenega življenja in se v hvaležnosti Bogu spominjali svojih redovnih obljub.

Župnik v Radljah ob Dravi, p. Jože Poljanšek DJ, je na trgu pred župnijsko cerkvijo izpostavil zgornjo sliko starčka Simeona, ki prerokuje nad detetom Jezusom njegovi materi Mariji in pobožni Ani. Jezuitski provincial p. Miran Žvanut pa o prazniku razmišlja takole:

“Vsebina praznika daje čudovit okvir za dan, ko naj bi se redovnice in redovniki zahvalili za dar poklicanosti in z obnovljeno ljubeznijo obnovili svojo pripravljenost in razpoložljivost za življenjsko darovanje v svetem poklicu. Papež je želel, da bi se vedno spominjali, da smo se s svetimi zaobljubami Bogu darovali z vsem svojim bitjem in s tem na nek način postali Božja last.”

Za ljubljansko nadškofijo se je 2. 2. ob 15. uri v draveljski župnijski cerkvi začela polurna molitev, ki ji je sledila sveta maša z obredom obnovitve zaobljub. Somaševanje je vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.