Provincialovo voščilo in zahvala

Spoštovani dobrotniki, sorodniki, sodelavci in prijatelji jezuitov,

ob prazniku Gospodovega učlovečenja se vam Slovenska provinca Družbe Jezusove iskreno zahvaljuje za vse, kar smo kot njeni člani prejeli dobrega po vas. Hvala za vso podporo, za ljubezen in skrb, ki smo je bili in smo je še vedno od vas deležni.

Kot provincial vam ob tej priložnosti v imenu province želim notranjega miru in veselja, ki ga prinaša novica, da nas je sam Bog prišel odrešit ter kličem obilje Njegovega blagoslova nad vaša življenja, še posebej v teh časih stiske.

 

Ob prehodu v novo letu smo izdali namizni jezuitski koledar in Anuarij (letopis). V njiju želimo z vami podeliti naše delo, povezano s štirimi prednostnimi nalogami ali preferencami, ki veljajo do 2029 za celotno Družbo Jezusovo, in napovedati Ignacijevo leto, ki se začne maja 2021. Ob poglabljanju v ta vodila se želimo še bolj povezati z vami, da bi se spominjali drug drugega v molitvi in vsaki drugi podpori posameznim delom in tudi nasploh.

Naj bo leto 2021 res leto našega skupnega notranjega spreobrnjenja oz. obrata k Jezusu Kristusu, ki je za nas kristjane edini rešitelj in edina neuničljiva moč.

p. Miran Žvanut DJ, provincial