Z Očetovim srcem – leto sv. Jožefa

Papež Frančišek je razglasil 8. decembra 2020 z apostolskim pismom »Patris corde (Z Očetovim srcem)« posebno Leto sv. Jožefa, zavetnika vesoljne Cerkve, ki bo trajalo od 8. 12. 2020 do 8. 12. 2021. 

foto: Narodno svetišča sv. Jožefa v Ljubljani


Na strani moskaduhovnost.si so zapisali takole: Nova in vsakodnevna priložnost za nas možakarje, ki smo večinoma skriti in peljemo naprej ta svet skupaj z ženskami in vsemi, ki vsak dan drugim podarjajo svoje življenje. Leto sv. Jožefa je papež začel prav na praznik Brezmadežnega rojstva device Marije. Jožef in Marija sta ljubila in ustvarjala skupaj z Božjim Očetovskim srcem. To kar je tudi naše poslanstvo in cilj.


Na spletni strani bomo za vzajemno spodbudo v letu sv. Jožefa vsak dan objavili kratko razmišljanje in zahvalo, da bi lahko skupaj s sv. Jožefom hodili kot Božji možje tudi po Covid-19 krizi.

 

Premišljevanja za naslednje dni, tudi današnji dan na povezavi moskaduhovnost.si

 

8. 12. 2020. – Dragocena je v Očetovem srcu, skupaj z Jezusom, Jožefom in vsemi nami
»Moj duh se raduje v Bogu, mojem Odrešeniku« (Lk 1,47)
Premislim: Žena odprta Modrosti, Marija, za Očetovo hrepenenje prozorno srce, da ji Bog lahko podari samega sebe. Skupaj s sv. Jožefom je čakala v temini noči, Adamove teme in pekla, da bi nam podarila Sina Luči, v katerem ni teme, ni vzhoda in ne zahoda. Utelešeni, učlovečeni Bog, Kristus, isti včeraj, danes in vedno.
Zahvalim se: Sv. Jožef, hvala ti, ker je tvoja dobrota velika, kakor tvoja moč. Hvala ti, ker nam pomagaš prinašati Kristusa v temo sveta, ki se boji Boga, življenja, ljubezni in tudi smrti.