Jezuit, ki pomaga v vrtincu koronavirusa

Ginekološka klinika UKC Maribor, Foto Ivan Hočevar

Slovenija je močno zaznamovana s širjenjem koronavirusa. P. Ivan Hočevar, župnik pri sv. Magdaleni v Mariboru, je v tem trenutku v prvi vrsti zraven hudo bolnih pacientov. Deluje namreč v vlogi bolnišničnega duhovnika v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. V Mariborski kliniki je število pacientov trenutno že nad 180, nad 40 pa jih je na intenzivnem oddelku. Ginekološka klinika (na sliki levo) je preurejena v Covid oddelek. Od tam p. Ivan pričuje o svojem delu z bolniki Covid 19:

 

V bolnišnico me večinoma pokličejo svojci bolnikov. To so bolniki, ki so na intenzivni negi, v kritičnem stanju, in zaradi tega dobim dovoljenje za vstop. Trpljenje je različno, nekateri bolniki so v komi. 

Poged na UKC Maribor, zraven cerkev sv. Magdalene. Foto Ivan Hočevar

Pred vstopom na Covid oddelek se oblečem primerno in se razkužim. Pri tem mi pomagajo zdravstveni delavci. Pred meseci, ko sem prvič šel skozi to proceduro, je bilo težko, danes pa ne več.

 

Jezuiti v Sloveniji in po svetu tudi z molitvijo podpirajo izjemne napore zdravstvenega osebja in vseh, ki so vključeni v ta proces, ter molijo za okrevanje obolelih.