Nova številka revije Vzgoja

V žarišču 87. številke revije Vzgoja pišemo o ustvarjanju kulture spoštovanja. Avtorji pišejo o tem, kaj je kultura spoštovanja, kaj je jedro osebnosti, kako temu slediti v naših šolah.

V rubriki Naš pogovor se je Silvo Šinkovec pogovarjal z msgr. Alojzijem Cviklom, mariborskim nadškofom. Pogovarjala sta se o sodelovanju med župnikom in ravnateljem, ki je pomembno, saj oba delujeta v istem okolju.

V rubriki Biti vzgojitelj predstavljamo Janeza Vajkarda Valvasorja, način razmišljanja po de Bonu ter odziv učitelja, ko v razred sprejme prešolanega otroka.

V rubriki Starši pišemo o privzgoji samostojnega učenja, uspešni vzgoji ter (ne)moči sodobnih staršev pri vzgoji.

V rubriki Področja vzgoje Milček Komelj predstavlja delo, ki ga je ustvaril Zoran Didek, Kote – avtoportret ob Krki (1960), ki krasi tudi naslovnico revije. Pišemo tudi, o delu z otrokom z avtistično motnjo ter o plesu učencev s posebnimi potrebami. 

V rubriki Duhovni izziv objavljamo razmišljanje o pomenu blagoslova ter prispevek, ki spodbuja k oživljanju podob in umetnin iz preteklosti.

V rubriki Izkušnje pišemo o poučevanju fizike v naravi, o težavah s snovjo pri pouku matematike, o poučevanju v času dela na daljavo ter o vrtčevskem delu na temo koronavirusa.

Več na spletni strani DKPS.

Revija izide štirikrat letno, naročnina  je 23 €. Novi naročniki prejmejo posebno darilo – majico revije Vzgoja. Letna naročnina na revijo je tudi lepo in koristno darilo; lahko jo komu podarite. Revijo Vzgoja lahko naročite po telefonu 01/43-83-983 ali na elektronski pošti: revija.vzgoja@gmail.com. Naročite lahko tudi posamezni izvod – v oktobru št.. 87 dobite po ceni 5,30 € (sicer 5,80 €). Številko 87 lahko naročite tukaj.

Vabljeni k branju!