Spletna predavanja o duhovnosti

Ob majskih četrtkih ob 10. uri doc. p. dr. Ivan Platovnjak DJ pripravlja on-line predavanja o duhovnosti. Napovedana so tri dni vnaprej in je mogoče sodelovati preko vmesnika Zoom (uporabnik (St. Joseph Jesuits)), posnetki pa so kasneje dostopni na strani Youtube, kanal Teološke fakultete Univerze v Ljubljani “ULTEOF”; gl. povezave spodaj.

28. 5. ob 10. uri bo predavanje asist. p. mag. Damjana Ristić DJ (UL TEOF) z naslovom Uvod v evangeljsko duhovnost. Predavanje bo dosegljivo na ZOOM (St. Joseph Jesuits) https://us02web.zoom.us/j/83606417300.

 

21. 5. Življenje v Svetem Duhu: Med praznikoma Gospodovega vnebohoda in Binkošti se vsa Cerkev združuje v binkoštni devetdnevnici, molitvi za Svetega Duha, zato je prav, da se ustavimo in skupaj vidimo pomen in vlogo Svetega Duha v življenju vsakega kristjana in celotne Cerkve.

Predavanje je dosegljivo na https://youtu.be/AMJLGvk6aB8.

 

Duhovna pomoč žalujočim (14. 5 .2020, UL TEOF) je dosegljivo na https://www.youtube.com/watch?v=wYEQ4YPrlJI.

Božji način tolažbe tisti vir, iz katerega črpamo kristjani pravi pristop do žalujočih in tudi moč, da smo jim lahko v duhovno pomoč in jim ne povzročamo še dodatnih bolečin. Žal mnogi žalujoči doživljajo velike stiske, ker se jim zdi, da ne verujejo dovolj ali pa da je z njimi nekaj narobe, če po pol leta ali po enem letu še ne morejo zaživeti, kakor da se ni nič zgodilo. Toda vprašanje je, s kom je kaj narobe. Ali ni morda v našem odnosu do žalujočih?

 

Krščanska duhovnost v dokumentih papeža Frančiška (7. 5 .2020, UL TEOF) je dosegljivo na https://www.youtube.com/watch?v=Fj_0LdeVED4&feature=youtu.be.

V enournem predavanju je predstavljeno, kako papež Frančišek razume krščansko duhovnost in v čem je njeno bistvo.