Teden vzgoje

»Blagor sinu, komur je mati prvi, oče drugi, moder in pošten šolnik tretji učitelj, ki ni samo učitelj, marveč tudi skrben krščanski odgojitelj.« bl. Anton Martin Slomšek

 

Spoštovani!

 

V Društvu katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) ob začetku letošnjega šolskega leta pripravljamo prvi Teden vzgoje. Vabimo, da se pridružite aktivnostim tedna od 2. do 9. septembra 2018.

Vzgoja je pomembno poslanstvo staršev, učiteljev in vseh vrst vzgojiteljev. Otroci in mladostniki se razvijajo v zrele osebnosti, spremljajo pa jih različni ljudje. Da bi bila vzgoja čim bolj kakovostna, da bi vsi vzgojitelji bili na pravi način ob svojih varovancih, Teden vzgoje posvečamo Bogu. Ta teden, ko se pričenja novo šolsko in tudi katehetsko leto, bomo prosili Božjega blagoslova za vse vzgojno delo.

Dogodki v Tednu vzgoje:

  • Tiskovna konferenca, petek, 31. 8. 2018, ob 11.00, Krekov trg 2, Ljubljana.
  • Izjava o vzgoji, nadškof msgr. Stanislav Zore, predstavljena bo na Tiskovni konferenci in duhovnike vabimo, da jo preberejo pri svetih mašah v nedeljo, 2. 9. 2018.
  • Knjižica z besedili vsebuje uvod v sveto mašo, razmišljanje dneva in prošnje za vse potrebe. Vsaka župnija lahko to knjižico uporabi pri sveti maši.
    Besedilo je objavljeno na spletni strani DKPS in je pripeto temu sporočilu. Besedila so pripravili učitelji in vzgojitelji iz različnih vzgojno izobraževalnih ustanov.
  • Vabimo, da se teden zaključi z blagoslovom šolskih torbic, 9. 9. 2018. Besedilo je v knjižici. Z blagoslovom šolskih torbic, ki pomeni tudi blagoslov otrok, staršev in učiteljev, kličemo Božje varstvo.

Naj imajo naši učenci prave vzgojitelje v družini, v šoli in na župnijah.

Lepo vas pozdravljamo!

Pripravljalni odbor Tedna vzgoje