Vabilo na mašniško posvečenje

Slovenska provinca Družbe Jezusove  vabi na mašniško posvečenje, ki ga bodo po polaganju rok msgr. Alojzija Cvikla DJ prejeli
Rok  Bečan DJ
Benjamin Bevc DJ
Egon Hriberšek DJ
Marko Pavlič DJ
V četrtek, 28. junija 2018, ob 17.30
V cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani

Rok  Bečan DJ

Z velikim veseljem in hvaležnostjo Vas vabim na slovesnost nove maše,
ki jo bom daroval v zahvalo za Vas
v nedeljo, 1. julija 2018, ob 10. uri
v župnijski cerkvi sv. Lovrenca na Pohorju.Ponovitve nove maše bodo
15. julija ob 8.30 in 10.00 v Ljubljani v Dravljah
ter 29. junija ob 11.00 pri Sv. Ignaciju na Rdečem Bregu na PohorjuRok Bečan, rojen 1981, odrašča v Lovrencu na Pohorju, starša družino bistrita v stiku z naravo. Vsestranska radovednost ga vodi v Maribor na Drugo gimnazijo in k skavtom, s katerimi v sproščenem duhu naokrog po Štajerski razvija pripravljenost služiti. Najstniška poglobitev v knjige mu ne pridobi samo očal, ampak tudi odločitev, da na Filozofski fakulteti v Ljubljani študira slovenski jezik in zgodovino. Od tam se vrača v mladinske debate ob lovrenškem župniku Jožetu Hrastniku, v kraju pa deluje še kot vodnik v Planinskem društvu in zborovodja KUD-a Struna. Vmes na skrivnem klije misel o duhovništvu, posebno v letu študijske izmenjave v avstrijskem Gradcu. Ko se mu ob branju duhovne avtobiografije Ignacija Lojolskega posveti v srcu, prej pa večkrat dela letne duhovne vaje v tišini pri p. Milanu Bizantu DJ, se 2007 dogovori za vstop k jezuitom. Družba Jezusova ga od noviciata v Genovi naprej vodi v nova duhovna obzorja v Italiji. Dve leti študija filozofije opravi v Padovi, tri leta teologije pa v svetovnem vzdušju Papeške univerze Gregoriane v Rimu. Bogoslovsko prakso opravi 2011-2013 v Ignacijevem domu duhovnosti pri Sv. Jožefu v Ljubljani, dve leti diakonata pa od 2016 kot duhovni pomočnik na župniji Ljubljana – Dravlje. Ob vzgoji in študiju v Italiji in Sloveniji srečuje prijatelje in (pre)izkušnje kot spremljevalec duhovnih vaj, mladinskih, socialnih in kulturnih programov – AGEVO, DVŽ, srečanja z brezdomci in odvisniki, POTA in projekt Madagaskar 2012, skupina Iskalci, MEG, Pietre vive – Živi kamni, poletno srečanje MAGIS, SKŽ, verouk itd.

Benjamin Bevc DJ

nova maša

8.julij ob 10.00 v Cerkljah ob Krki

Benjamin Bevc se je rodil leta 1988. Otroška leta je skupaj z bratoma preživel v Cerkljah ob Krki. Rad je kolesaril, bral romane, igral računalniške igrice, se zanimal za geografijo … pa tudi ministriral. Verjetno se je prav ob strežbi pri Gospodovem oltarju porodil njegov duhovni poklic. Srednješolska leta je preživel v Ljubljani v Zavodu sv. Stanislava, kjer je dobil prijatelje z vseh vetrov, se navdušil nad klasičnimi jeziki, aktivno sooblikoval kulturno življenje na gimnaziji, pa tudi razmišljal o duhovniškem poklicu. Leta 2007 je vstopil v ljubljansko semenišče. Tam je v njem rasla želja po globoki duhovnosti, celostnejši formaciji in življenju v skupnosti, zato je leta 2009 prosil za sprejem v Družbo Jezusovo. Dvoletni noviciat je opravil v Genovi, nato pa v Padovi študiral filozofijo. Formacijo je nadaljeval v župniji Ljubljana Dravlje, kjer je poučeval verouk, spodbujal animatorje, razpravljal s študenti, miril ministrante in užival na skavtskih taborih. Da bi dobro unovčil svoje talente, je obenem na Filozofski fakulteti študiral latinski in grški jezik, kulturo in književnost. Leta 2014 je bil poslan na študij teologije na Jezuitske fakultete v Parizu — Centre Sèvres. Tam je spoznal, da je študij lahko zelo ustvarjalen in zahteven, tudi če predvideva le en (1) izpit na leto! Benjamin trenutno živi v Rimu v mednarodnem jezuitskem kolegiju Bellarmino, na Papeški univerzi Gregoriana pa se poglablja v dogmatično teologijo in patrologijo.

Egon Hriberšek DJ

nova maša

8.julij ob 10.00 v Križevcih pri Ljutomeru

Egon Hriberšek, rojen 1976, odrašča v Iljaševcih. Po končani osnovni šoli v Križevcih pri Ljutomeru se odloči za srednjo ekonomsko šolo na Ptuju, kjer tudi biva v dijaškem domu. To so leta osamosvajanja. Po opravljeni splošni maturi na Univerzi v Mariboru študira gospodarsko inženirstvo, smer gradbeništvo. V tem času živi v Mariboru, prosti čas pa preživlja z dekletom. Jeseni leta 2002 začne s civilnim služenjem vojaškega roka v Dobrni, v ustanovi za usposabljanje, delo in varstvo otrok s posebnimi potrebami. Ta leta ga močno zaznamujejo; rad ima otroke in delo mu je prijetno. V tem obdobju se razide z dekletom in se osebno sreča z Gospodom. V srcu začne kliti želja, da bi šel k maši. Po dolgih štirinajstih letih zopet obišče župnijsko cerkev. Poleti 2003 se zaposli v gradbenem podjetju v Mariboru. Prvi dve leti se na delo vozi od doma, potem pa začne živeti v podnajemniški sobi pri jezuitih v Mariboru. V teh obdobju tudi prvič opravi duhovne vaje v tišini, kjer še bolj poglobi odnos z Gospodom in prične razmišljati o duhovniškem poklicu. Ta želja vztrajno raste in leta 2008 se odloči za vstop v družbo Jezusovo. Dve leti noviciata opravi v Genovi, nadaljuje s študijem filozofije v Padovi, potem pa se vrne v Slovenijo. V letih 2012–2014 v okviru gibanja Najina pot pastoralno pomaga pri delu z družinami. Leta 2014 nadaljuje študij teologije v Rimu, kjer aprila 2017 prejme diakonsko posvečenje. Trenutno deluje kot duhovni pomočnik na župniji Ljubljana Dravlje.

Marko Pavlič DJ

nova maša

1.julij ob 14.30 v Kranju

Marko Pavlič se je rodil v Kranju leta 1987 mami Ivanki in očetu Antonu kot peti od šestih otrok. V domači župniji sv. Kancijana se je udejstvoval pri ministrantih, pevcih in skavtih. Hkrati pa se je veliko ukvarjal z glasbo. V času srednje šole je odkril Kristusa med ignacijanski duhovnimi vajami. Gospodov klic je spremenil njegovo življenje. V želji, da bi nanj odgovoril, je leta 2007 vstopil v noviciat Družbe Jezusove v Genovi, kjer je med drugim delal z brezdomci v tamkajšnjem pristanišču in z odvisniki na jugu Italije. V Padovi je v letih 2009–2012 opravil študij filozofije, obenem pa delal z mladimi in z osebami, okuženimi z virusom HIV. Nato se je vrnil v Slovenijo. Med dvoletno pastoralno prakso se je posvečal delu z mladimi in živel v skupnosti sv. Jožefa v Ljubljani. V tem času je preko programa Pota vodil skupino mladih v Malavi. To je bila močna izkušnja zastonjskosti in solidarnosti ene cerkvene skupnosti z drugo. Študij teologije je opravil na jezuitski fakulteti Centre Sèvres v Parizu. V teh letih je deloval v okviru skupine Živi kamni, katere poslanstvo je nova evangelizacija preko umetnosti. Od oktobra 2017 se je vrnil v Slovenijo in postal član skupnosti sv. Jožefa. Zaupano mu je bilo mesto podravnatelja Jezuitskega kolegija v Ljubljani. V okviru angleške skupnosti je delal z Erazmus študenti, vodil biblično skupino in mednarodni pevski zbor. Za novomašno geslo je izbral Jezusove besede : »Resnica vas bo osvobodila« (Jn 8,32). Resnica, ki jo je Jezus pokazal s svojim življenjem in oznanjevanjem je Božja ljubezen do človeka: ljubezen Boga kot usmiljenega Očeta, ki brezpogojno in neskončno sprejema in ljubi. Samo v moči te ljubezni in odpuščanja, lahko človek zaživi v svobodi in pristnosti. To je doživel tudi sam in želi sedaj pričevati o tej Resnici, ki vodi v polno življenje.