Molite s papežem

MAJ

Za evangelizacijo: POSLANSTVO LAIKOV

Da bi verni laiki izpolnili svoje posebno poslanstvo s tem, da bi svojo ustvarjalnost dali v službo izzivov sedanjega sveta.

 »Pastirji smo poklicani, da spodbujamo proces inkulturacije s tem, da opogumljamo ljudi, naj živijo svojo vero tam, kjer so in s tistimi, s katerimi so.«

Veseli me, ko opažam, da v Dravljah mašniki mnogokrat drugim prošnjam spontano pridružijo namen Papeževe Svetovne Mreže Molitve. Verjamem, da se tudi drugje dogaja kaj podobnega, saj je samo en namen in ga je lažje pridružiti drugim molitvenim namenom kot prej tri. Pa tudi lažje pritegne pozornost na to, kar sporoča. Mislim si, da bo maja pomisel na laike, naše zveste sodelavce in laike sploh pritegnila našo molitev, ognja ji bo pa dala papeževa razlaga molitvenega namena. Samemu sebi se kar malo čudim, da mi je aprilski namen PSMM o pravični ekonomiji precej spuhtel iz molitvene zavesti, čeprav se mi je zdel zelo pomemben. Očitno so bili velikonočno praznovanje, srečanje socijev v Rimu in takoj nato duhovne vaje v Logarski dolini tako v ospredju, da sem na PSMM kar malo pozabil. Upam, da bo maja več časa in pozornosti za molitev v mreži povezanosti s papežem in drugimi molivci, vse hkrati in naenkrat pa človek tudi ne more imeti v glavi.

Devica Marija, Mati Božja, prosi za nas.

Franc Kejžar DJ