MAGIS praznuje svoj blagoslov

Maribor, 4. junij 2017 – Dogodek Pridi v MAGIS je povezal predstavitev delovanja študentov kolegija s Plečnikovim letom in z načrtom prenove stavbe ter bližnje okolice Ljubljanske ceste. Program večera je vseboval tudi glasbeno točko in blagoslov kolegija.

 

MAGIS je dom. MAGIS je odličnost odkrivanja in razvoja talentov. MAGIS je temelj jezuitske tradicije, ki podarja mladim intelektualne in duhovne bisere za razvoj v prihodnosti. MAGIS je povišanje kvalitete mesta, ki Maribor postavlja v središče Evrope. In MAGIS je Plečnikova zapuščina Mariboru.

 

Večer se je začel z nagovorom ravnatelja p. Petra Rožiča in študentov kolegija, ki so povedali kakšno je življenje v kolegiju in kakšni so njihovi vsakodnevni in dolgoročni izzivi. Povedali so kako poleg študija v prostem času skrbijo za vrt, za svoj duhovni razvoj, rišejo grafite in prirejajo družabne piknike.

 

Nato so študenti kolegija pod pokroviteljstvom zbora Vdih in pod vodstvom Eve Kovačič Ivanjko zapeli pesmi Pridi sveti Duh, Mnogo poti in Njemu, ki je na prestolu. Glasbeni del večera je oblikoval še predstojnik jezuitske skupnosti sv. Jožefa v Ljubljani, p. Damjan Ristić, ki je namesto govora svoje sporočilo publiki posredoval s petjem duhovnih pesmi.

 

MAGIS se ne razvija samo duhovno, temveč tudi arhitekturno. Na ideji, kako bi se stavba skupaj s svojo neposredno okolico funkcionalno ovrednotila, dela p. Peter že nekaj let. Načrt prenove stavbe in ljubljanske ulice je zaključen: Predstavil ga je dr. Samo Medved iz Biroja Lineal. Dela se bodo pričela predvidoma v prihodnjem letu. Načrt prenove je pozdravil podžupan mag. Zdravko Luketič, svetnica kolegija ga. Anica Durić in dr. Rok Sekirnik, tutor in podpornik MAGISa.

 

Najslovesnejši trenutek večera je bil blagoslov kolegija. Mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl je ob tej priložnosti pozdravil delo jezuitov in poslanstvo MAGISa, ter slavnostno blagoslovil celo stavbo. S petjem so se nadškof in udeleženci večera sprehodili po celem kolegiju in se na koncu skupaj ustavili v dnevnih prostorih, kjer so jih čakale dobrote iz bodoče Plečnikove kavarne ter češenj z vrta.

 

Člani kolegija se zahvaljujejo dobrotnikom, ki so omogočili nastanek kolegija in ki še naprej verjamejo v potencial skupnosti študentov in jezuitov v Mariboru – MAGIS – ta biser jezuitske tradicije za lepšo prihodnost. Vsem kličejo: Pridi v MAGIS, nas boš spoznal/a.