TRI JEZUITSKA DIAKONSKA POSVEČENJA

»Sprejmi Kristusov evangelij, katerega oznanjevalec si postal: veruj, kar oznanjaš; úči, kar veruješ; žívi, kar učiš.« (iz obreda posvetitve)

Kar trije slovenski jezuitski bogoslovci so bili na prvi velikonočni teden 2017 posvečeni v diakone, eden v Rimu in dva v Parizu. Egon Hriberšek iz Križevcev pri Ljutomeru je bil posvečen v torek 18. aprila v cerkvi Al Gesu, v skupini s še 14 gojenci mednarodnega jezuitskega bogoslovja Gesu v Rimu. Posvečevalec je bil msgr. Luis F. Ladaria SI, tajnik papeške Kongregacije za nauk vere. Benjamin Bevc iz Cerkelj na Dolenjskem in Marko Pavlič iz Kranja pa sta bila posvečena v soboto 22. aprila v cerkvi sv. Ignacija v Parizu. Skupaj z drugimi 9 mednarodnimi gojenci pariške iz mreže malih jezuitskih skupnosti za formacijo v Parizu ju je posvetil msgr. Olivier Leborgne, škof iz Amiensa 150 km severno od Pariza.

Posvečenj se je iz Slovenije udeležil provincial slov. jezuitov p. Ivan Bresciani in nekaj drugih sobratov, seveda pa tudi starši oz. družine novoposvečenih diakonov. Posvečenja in pomašne pogostitve so potekala v kulturno pisanem in bratskem mednarodnem vzdušju, kjer se je molilo, prepevalo in srečevalo v različnih jezikih. Rimske diakone je med redno sredino avdienco pozdravil papež, pariški diakoni z gosti pa so bili deležni pozorne francoske kulinarične gostoljubnosti v svojih skupnostih. Vsem novim diakonom voščimo Božje milosti in blagoslova pri začeti službi.

Rok Bečan SI

http://www.zupnija-dravlje.si/http://www.jezuiti.si/https://jesuits.eu/