Zaključno srečanje programa POTA

“V vsem ljubiti in služiti” je bilo geslo letošnjega POTA leta, s katerim smo pri programu POTA želeli ubesediti nekaj tistega, kar želimo živeti preko naših projektov. Kot že deset let pred tem, smo tudi v letošnjem začetku leta povabili prostovoljce, da se priključijo projektom POTA in v poletnih mesecih z mednarodnim prostovoljskim delom na različnih koncih sveta prispevajo svoj del k temu, da je življenje na našem planetu kanček lepše. V nedeljo, 23. oktobra 2016, smo imeli zaključno srečaje pri sv. Jožefu v Ljubljani.

Štirideset prostovoljcev, šest projektov, mnogo srečanj. Brazilija, Indija, Kazahstan, Madagaskar, Slovenija, Zambija. Gostitelji, ki so vključili prostovoljce v vsakdanjik in sprejeli ponujene talente in pripravljenost za delo. Mnogi ljudje, ki so jim srečanja dala potrditev, da smo ljudje na celem svetu ena družina in nas različnosti ne delijo, pač pa bogatijo. In prostovoljci, ki so doživeli nekaj, kar v urah pripovedovanja in gledanju slik in filmčkov še ni mogoče ubesediti. Vse to smo zaobjeli v pripovedi na srečanju ter zahvalo sveto mašo.

Poslanstvo programa POTA je, da širi zavest o globalni soodgovornosti in povezuje raznolike ljudi po svetu. Z mednarodnim prostovoljstvom omogoča, da prostovoljci, gostitelji in ljudje, s katerimi stopajo v stik, sodelujejo, se učijo drug od drugega in gradijo skupnost. Več pa na http://pota.si/