Bog je poklical k sebi jezuita p. Marijana Šefa

p. dr. marijan ŠefK Bogu je odšel v petek, 28. avgusta 2015 pater doktor jezuit Marijan Šef, v 83 letu starosti in 57 letu Družbe Jezusove.  Pogreb bo na Plečnikovih Žalah in se bo začel s sveto mašo, ki jo bo ob 16h vodil gospod mariborski nadškof Alojzij Cvikl.  Od desetih dopoldne bo p. Marijan Šef ležal v cerkvi vseh svetih na Žalah.

Cvetje, sveče in vence hvaležno odklanjamo in vas pozivamo, da namenite darove v korist in pomoč beguncem.

 

Rojen je bil leta 1932 v Brežicah. Od petega leta je živel v Ljubljani. Po končani srednji šoli je študiral na medicinski fakulteti v Ljubljani. 28. maja 1957  je diplomiral kot zdravnik pripravnik in začel služenje vojaškega roka v tedanji državi. V Družbo Jezusovo je vstopil 11. septembra 1958 v Zagrebu, kjer je tudi študiral na Visoko filozofsko-teološki šoli. V duhovnika je bil posvečen 29. junija 1966. Jeseni 1968 je začel poučevati medicinsko antropologijo in pastoralno medicino na Teološki fakulteti v Ljubljani in Mariboru. Napisal je več povzetkov knjig o medicinski etiki.

Leta 1994 je na željo patra generala Kolvenbacha odšel v Sarajevo pomagat sobratu Tomislavu Slokarju. Pet let je vodil Jezuitsko službo za begunce (JRS). Delo jezuitov v od vojne prizadetemu mestu je bilo zaznamovano z obnavljanjem okrog 2000 stanovanj in hiš. Odprli so kuhinjo s toplimi obroki za ubožnejše ter jim pomagali pri ogrevanju, obleki, zdravilih in drugih potrebnih rečeh. Poleg tega je predaval na škofijski srednji šoli za medicinske sestre in vodil duhovne vaje za redovnice, bogoslovce in duhovnike. Leta 2001 je začel spremljati udeležence duhovnih vaj v vsakdanjem življenju, ki trajajo 30 tednov. Od leta 2003 leta enkrat mesečno vodil sveto mašo z molitvami za ozdravljenje notranjih ran. Zadnja leta je preživel v domu sester Usmiljenk v Mengšu.

Dan in uro pogreba bomo naknadno sporočili. Pokojnega patra priporočamo v molitev.

Gospod, daj rajnemu večni pokoj  in večna luč naj mu sveti!

Naj počiva v miru!

Amen

p. Ivan Bresciani, provincial


Preberite tudi: Za svobodo Božjih otrok: ob spominu na p. Marijana Šefa