Arhiv kategorij: Drugo

10. obletnica smrti p. Edija Böhma

V sredo 17. oktobra 2018 mineva 10 let od smrti jezuita p. Edija Böhma. Spomnili se ga bomo pri sv. maši ob 16. uri pri Sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani, v Marijini kapeli. Mašo bo daroval p. Tomaž Podobnik DJ.

DAN ODPRTIH VRAT ALI  SPOZNAVANJE SLOVENSKIH JEZUITOV

DAN ODPRTIH VRAT ALI  SPOZNAVANJE SLOVENSKIH JEZUITOV

(Posredujte tistim fantom, za katere veste, da razmišljajo o redovnem poklicu ter želijo spoznati različne redove – ta teden je možnost za jezuitskega. Prepošljite jim letak. Hvala lepa za pomoč!)

V soboto, 7. aprila, bo pri Sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani dan odprtih vrat za spoznavanje Družbe Jezusove v Sloveniji ali slovenskih jezuitov. Dan je namenjen vsem, ki se zanimajo za jezuite in bi se želeli pobliže prepričati, kaj in kakšen je ta red, ker so o njem že slišali ali ga na splošno poznajo. Namenjen je tudi tistim moškim, ki razmišljajo o redovnem življenju, pa jezuitov kot reda še ne poznajo kot možnosti.

Dobili se bomo ob 9.00 pri sv. Jožefu na Poljanah, kjer bomo skupaj preživeli lep dan, ki ga bomo predvidoma zaključili ob 20.00 v Dravljah, kar pa je odvisno tudi od udeležencev.

Vabimo slovenski jezuiti

Tečaj uvajanja v meditacijo

Nov seminar Uvajanje v meditacijo bo potekal 27. – 29. 7. 2017 v domu duhovnih vaj v Ilirski Bistrici (Vodnikova 13).Program vsebuje: osnovne vaje zbiranja in umirjanja, uporabe domišljije v meditativne namene, vaje kontemplacije in nekaj drugih oblik meditacij in molitve. Možnost je tudi osebnega pogovora. Vsak dan imamo tudi sveto mašo.

Vse vaje so vodene, to pomeni: najprej kratek teoretični uvod, sledi praktična vaja, zapis svoje izkušnje po meditaciji in odmor. Možnost je tudi za pogovor o svoji izkušnji. Vse vaje delamo v skupini, nekatere vaje dela vsak sam.

Vodi p. Silvo Šinkovec.

Program:

Začetek: četrtek, 27. 7. 2017, 18:00 zbiranje in namestitev, 19:00 večerja, 20:00 uvod.

Zaključek v soboto, 29. 7. 2017 z večerjo, odhod ob 20.00.

Možnost je tudi podaljšati večer in nedeljo dopoldne: večerna meditacija, jutranja molitev in dve meditaciji dopoldne v nedeljo, do kosila ob 12:30, odhod 14:00.

Prijave: Silvo.sinkovec@rkc.si

Za nastanitev v domu je polni penzion za enoposteljno sobo 22€, za dvoposteljno sobo 19€.

Za voditelja vsak udeleženec prispeva svoj dar

 

Sredina romarska maša ob 16h bo prilagojena številu in starostnem povprečju vernikov. Pred mašo bo v duhu romarjev ob 15:30 potekala molitev rožnega venca s primernim uvodom in z vmesni prošnjami. Ob 16h bo sveta maša (če je liturgično možno — votivna) z uvodom o sv. Jožefu, po evangeliju primeren nagovor. Po sveti maši: kratka pobožnost pred oltarjem sv. Jožefa v cerkvi (pesem, posebni nameni vernikov, litanije sv. Jožefa z molitvami in poseben blagoslov za varstvo sv. Jožefa, če je možno nad vsakim vernikom posebej, ter sklep s pesmijo). Vsako prvo sredo v mesecu (začenši s 7. dec.) pa bo vse potekalo z bolj slovesnim vsebinskim in zunanjim poudarkom.
p. Tomaž Podobnik DJ, rektor cerkve in narodnega svetišča sv. Jožefa