Arhiv kategorij: Drugo

Celonočno češčenje v zadoščevanje ob 100-letnici legalizacije splava

Duhovni program Rahelin vinograd vabi na celonočno čaščenje, ki bo od sobote 17. 10. do nedelje 18. 10. 2020 v cerkvi Sv. Jožefa v Ljubljani. Začeli bomo s sveto mašo 17. 10. ob 19. uri in bedenje zaključili s sveto mašo 18. 10. ob 7. uri zjutraj.
Celonočno češčenje 17.-18. 10.
Letos mineva 100 let, odkar je Rusija kot prva država na svetu legalizirala splav. Letno se v svetu opravi med 40-50 milijonov splavov – brez ostalih kontracepcijskih sredstev, ki so tudi abortivna.
Ker želimo vsaj malo zadoščevati za ta težak greh splava, ki neizmerno žali Boga, smo se odločili za bedenje z Jezusom v Najsvetejšem zakramentu. Versko prakso zadoščevanja, tudi v zvezi z revolucijo v Rusiji, je utrdilo tudi prikazanje Marije v Fatimi pred dobrimi sto leti.
 
Svetišče sv. Jožefa je veliko in bomo lahko v skladu s priporočili NIJZ zagotovili varno razdaljo med molivci. Kdor se čuti nagovorjen, da bi s svojo navzočnostjo daroval svoj čas in molil v ta namen, naj se vpiše v tabelo na FB svetišča, kjer je tudi več informacij.

 

Romarska sveta maša za nerojene otroke (ob sklepu Tedna za življenje)

Ob zaključka Tedna za življenje bo v Narodnem svetišču sv. Jožefa v Ljubljani bo v nedeljo 11. 10. 2020 molitev in sv. maša za nerojene otroke, njihove starše in sorodnike:

  • Molitveno uro Božjega usmiljenja ob 15. uri bo vodil p. Tomaž Podobnik DJ.
  • Sv. mašo ob 16. uri bo vodil p. Tomaž Mikuš DJ, rektor cerkve sv. Jožefa in duhovni asistent Rahelinega vinograda, programa duhovnih vaj za tiste, ki trpijo zaradi posledic travme umetnega splava. Med mašo bomo poimenovali in izročili nerojene otroke Bogu.
  • Ob koncu maše bo blagoslov žalne knjige nerojenih otrok, ki bo posvečena vsem otrokom, ki so umrli pred rojstvom (spontani splav, umetni splav, zunajmaternična nosečnost, mrtvorojeni). Knjiga bo shranjena v zavetju oltarja sv. Jožefa in vanjo bodo žalujoči starši lahko dali vpisat ime svojega otroka.

Romarska sveta maša za nerojene otroke bo vsako 2. nedeljo v mesecu.

Vabljeni!

Objava na FB

Praznovanje sv. Ignacija z jezuiti duhovniki jubilanti 2020

Letošnje praznovanje godu sv. Ignacija Lojolskega, ustanovitelja Družbe Jezusove, bo v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani v petek, 31. julija 2020, ob 17.00. Slovesnost bo vodil novi provincial p. Miran Žvanut, somaševali bodo duhovniki jubilanti: zlatomašnik p. Jože Roblek
in srebrnomašnika p. Mio
Kekić in p. Peter Lah.

 

   Slovesnost bo potekala ob upoštevanju vseh navodil SŠK in NIJZ (maske, upoštevanje razdalje, razkuževaje rok), po maši letos zaradi razmer pogostitve ne bo. Lahko se nam pridružite tudi preko spleta.

Spletni prenos svete maše bo potekal preko javno dostopne facebook strani narodnega svetišča sv. Jožefa.

50 let Slovenske province Družbe Jezusove in obisk vrhovnega predstojnika p. Artura Sose

Na praznik sv. Ignacija, 31. julija letos, je Slovenska provinca Družbe Jezusove praznovala 50 let od svoje ustanovitve. Ob tej priložnost nas bo letos 24.–27. oktobra obiskal pater general Arturo Sosa, ki je postal vrhovni predstojnik Družbe Jezusove  oktobra 2016.

 

Namen obiska je gotovo v prvi vrsti hvaležnost za 50 let samostojnega delovanja. V primerjavi z drugimi večjimi jezuitskimi provincami smo majhni in mlajši in vendar so jezuiti v 50 letih ogromno naredili v Sloveniji na področju duhovnega, pastoralnega in kulturno-intelektualnega dela. Vemo, da se struktura Cerkve spreminja, posebno v zahodnem svetu, zaradi pomanjkanja poklicev in drugih izzivov, ki prihajajo na dan. Prav tako se Družba Jezusova ponekod na novo oblikuje z združitvami raznih provinc.

 

Drugi namen obiska p. generala je priložnost, da nas p. Arturo nagovori. Letos pomladi je papež Frančišek potrdil prednostne smernice za celotno Družbo Jezusovo za nadaljnjih 10 let. P. general nam bom predstavil te apostolske prioritete in nas spodbudil, da živimo in delamo z njimi. Beseda prioriteta lahko pomeni spodbudo, da dosežemo nek cilj. Dejansko pa gre bolj za stil življenja, ki ga sam p. general spodbuja v Družbi Jezusovi tako v skupnostih kot v naših institucijah. Gre zato, da živimo in dihamo z vsebino apostolskih prioritet. 

 

provincial p. Ivan Bresciani DJ

 

Osrednja prireditev bo v petek 25. oktobra 2019 v cerkvi Kristusovega učlovečenja v Ljubljani v Dravljah:

ob 18.15 meditacija ob 50-letnici province in ob 19.00 sv. maša.