Arhiv kategorij: Drugo

20 let posvetitve cerkve sv. Jožefa v Ljubljani

»Ljubljanska cerkev sv. Jožefa, ki bo 5. novembra praznovala 20. obletnico ponovne posvetitve, ima zanimivo preteklost.

Začetek cerkve sv. Jožefa je povezan s potresom, ki je na velikonočno nedeljo 14. aprila 1895 stresel Ljubljano. Od takrat se je med verniki ljubljanske škofije oblikovala pobožnost, ko prek molitve k sv. Jožefu iščejo Božjo pomoč pred katastrofo potresa.«

Odlomek je iz članka Aleša Žužka na portalu aleteia.org – nadaljevanje tam.

 

Rektor narodnega svetišča sv. Jožefa, p. Tomaž Mikuš DJ, vabi takole:

»5. novembra, na praznik Vseh svetih Družbe Jezusove, Sv. Jožef v LJje bila leta 2000 posvečena in ponovno vrnjena uporabi naša cerkev. Od leta 1949 do leta 1996 je služila kof filmski studio Viba filma. Zaradi epidemije koronavirusa bomo 20. obletnico praznovali v krogu jezuitske skupnosti. Lahko pa preko zoom konference in facebook live praznujete z nami pri sv. maši v četrtek 5. novembra ob 18. uri. Vabljeni!«

 

 

Celonočno češčenje v zadoščevanje ob 100-letnici legalizacije splava

Duhovni program Rahelin vinograd vabi na celonočno čaščenje, ki bo od sobote 17. 10. do nedelje 18. 10. 2020 v cerkvi Sv. Jožefa v Ljubljani. Začeli bomo s sveto mašo 17. 10. ob 19. uri in bedenje zaključili s sveto mašo 18. 10. ob 7. uri zjutraj.
Celonočno češčenje 17.-18. 10.
Letos mineva 100 let, odkar je Rusija kot prva država na svetu legalizirala splav. Letno se v svetu opravi med 40-50 milijonov splavov – brez ostalih kontracepcijskih sredstev, ki so tudi abortivna.
Ker želimo vsaj malo zadoščevati za ta težak greh splava, ki neizmerno žali Boga, smo se odločili za bedenje z Jezusom v Najsvetejšem zakramentu. Versko prakso zadoščevanja, tudi v zvezi z revolucijo v Rusiji, je utrdilo tudi prikazanje Marije v Fatimi pred dobrimi sto leti.
 
Svetišče sv. Jožefa je veliko in bomo lahko v skladu s priporočili NIJZ zagotovili varno razdaljo med molivci. Kdor se čuti nagovorjen, da bi s svojo navzočnostjo daroval svoj čas in molil v ta namen, naj se vpiše v tabelo na FB svetišča, kjer je tudi več informacij.

 

Romarska sveta maša za nerojene otroke (ob sklepu Tedna za življenje)

Ob zaključka Tedna za življenje bo v Narodnem svetišču sv. Jožefa v Ljubljani bo v nedeljo 11. 10. 2020 molitev in sv. maša za nerojene otroke, njihove starše in sorodnike:

  • Molitveno uro Božjega usmiljenja ob 15. uri bo vodil p. Tomaž Podobnik DJ.
  • Sv. mašo ob 16. uri bo vodil p. Tomaž Mikuš DJ, rektor cerkve sv. Jožefa in duhovni asistent Rahelinega vinograda, programa duhovnih vaj za tiste, ki trpijo zaradi posledic travme umetnega splava. Med mašo bomo poimenovali in izročili nerojene otroke Bogu.
  • Ob koncu maše bo blagoslov žalne knjige nerojenih otrok, ki bo posvečena vsem otrokom, ki so umrli pred rojstvom (spontani splav, umetni splav, zunajmaternična nosečnost, mrtvorojeni). Knjiga bo shranjena v zavetju oltarja sv. Jožefa in vanjo bodo žalujoči starši lahko dali vpisat ime svojega otroka.

Romarska sveta maša za nerojene otroke bo vsako 2. nedeljo v mesecu.

Vabljeni!

Objava na FB

Praznovanje sv. Ignacija z jezuiti duhovniki jubilanti 2020

Letošnje praznovanje godu sv. Ignacija Lojolskega, ustanovitelja Družbe Jezusove, bo v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani v petek, 31. julija 2020, ob 17.00. Slovesnost bo vodil novi provincial p. Miran Žvanut, somaševali bodo duhovniki jubilanti: zlatomašnik p. Jože Roblek
in srebrnomašnika p. Mio
Kekić in p. Peter Lah.

 

   Slovesnost bo potekala ob upoštevanju vseh navodil SŠK in NIJZ (maske, upoštevanje razdalje, razkuževaje rok), po maši letos zaradi razmer pogostitve ne bo. Lahko se nam pridružite tudi preko spleta.

Spletni prenos svete maše bo potekal preko javno dostopne facebook strani narodnega svetišča sv. Jožefa.