Arhiv kategorij: Kultura

O slovenski jezuitski dediščini v Ameriki in na Kitajskem

Društvo katoliških pedagogov Slovenije vabi:

Dr. Stanislav Južnič o slovenski jezuitski dediščini v Ameriki in na Kitajskem

Ta četrtek, 14. novembra 2019, vas vabimo k Sv. Jakobu v Ljubljani na predavanje prof. dr. Stanislava Južniča, antropologa in interpreta kulturne dediščine pri slovenski vladi.

Ob 18.30 bo pedagoška sv. maša za potrebe vzgoje, po maši bo ob 19.15 predavanje prof. dr. Stanislava Južniča z naslovom:

Slovenske jezuitske zvezde nad Ameriko in Kitajsko

Američan slovenskega rodu Dr. Južnič je interpret kulturne dediščine pri Slovenski vladi. Ukvarja se predvsem z zgodovino znanosti, predvsem fizike in astronomije, pa tudi z rodoslovjem. Po doktoratu iz zgodovine je odšel v ZDA, kjer deluje kot raziskovalec na Univerzi v Oklahomi.

P. Brendan McManus DJ, avtor knjige Odrešilna pot, na obisku v Sloveniji

Irski jezuit Brendan McManus, katerega knjigo Odrešilna pot je izdala Založba Dravlje, bo v drugi polovici novembra 2018 obiskal Slovenijo. Pisec avtoizpovedi o zdravilnem romanju po Caminu, potem ko je njegov brat naredil samomor, bo o svoji izkušnji spregovoril na različnih krajih. V ponedeljek 19. novembra bo obiskal Maribor. V sredo 21. novembra bo predstavljen v Ljubljani, ob 10. uri na Knjižnem sejmu v Cankarjevem domu in ob 20. uri na Nikodemovih večerih na Teološki fakulteti.