Arhiv kategorij: Kultura

P. Brendan McManus DJ, avtor knjige Odrešilna pot, na obisku v Sloveniji

Irski jezuit Brendan McManus, katerega knjigo Odrešilna pot je izdala Založba Dravlje, bo v drugi polovici novembra 2018 obiskal Slovenijo. Pisec avtoizpovedi o zdravilnem romanju po Caminu, potem ko je njegov brat naredil samomor, bo o svoji izkušnji spregovoril na različnih krajih. V ponedeljek 19. novembra bo obiskal Maribor. V sredo 21. novembra bo predstavljen v Ljubljani, ob 10. uri na Knjižnem sejmu v Cankarjevem domu in ob 20. uri na Nikodemovih večerih na Teološki fakulteti.

Dragi papež Frančišek

JDSJ Dragi papez naslovnica»Kadar vidim otroke, je, kot bi videl prihodnost,« pravi papež Frančišek.

 

Veseli smo, da je pod okriljem jezuitov izšla knjiga Dragi papež Frančišek: Papež odgovarja na pisma otrok z vsega sveta. Knjiga je pravi mali katekizem, učna ura usmiljenja, ljubezni in prijateljstva ter zbirka najlepših papeževih misli ob vprašanjih otrok.

 

Oblikovno je knjiga zbirka pisem, ki jih otroci pišejo svetemu očetu, in papeževih odgovorov nanje. V knjigi so objavljena pisma otrok kar 26-ih narodov, med njimi so albanski, sirijski, kitajski, kenijski … Otrokom, ki pišejo pisma, so skupni velika ljubezen do papeža Frančiška in radovednost glede njegovega življenja, zaskrbljenost za onstranstvo, močan občutek za pravičnost, zavedanje o pomenu družine in želja, da bi bili opaženi ter slišani. Spodbudni papeževi odgovori potrjujejo njegovo prepričanje, da so otroci prihodnost in da je njihovim glasovom potrebno prisluhniti. Ob vsakem pismu je tudi prijazna otroška ilustracija.

 

Verjamemo, da je knjiga čudovito darilo za prvoobhajance, nagovorila pa bo tako otroke kot tudi starše, stare starše, vzgojitelje, katehete … Če bi radi otrokom dali največ, jih naučite ljubiti Boga in bližnjega ter ohranjati navdušenje nad življenjem. Želimo, da vam je pri tem v pomoč pričujoča knjiga. V njej boste našli preproste odgovore na najtežja življenjska vprašanja.

 

Založba Loyola Press je 1. marca 2016 objavila knjigo v angleški in španski verziji za Združene države Amerike, obenem pa bo knjiga izšla v Italiji, Španiji, Mehiki, na Poljskem, v Indoneziji, na Filipinih, v Indiji … In v Sloveniji!

 

76 strani, trda vezava. Cena: samo 12,50€

Naročila: bodo možna prav kmalu.

Več informacij na plakatu

ali pri Založbi Dravlje.

Župnija Ljubljana Dravlje letos praznuje 30-letnico posvetitve cerkve Kristusovega učlovečenja.

nova cerkev_30letŽupnija Ljubljana Dravlje letos praznuje 30-letnico posvetitve cerkve Kristusovega učlovečenja. 15. septembra 1985 jo je posvetil takratni ljubljanski nadškof metropolit dr. Alojzij Šuštar.

 

Program praznovanja:

  • Od 10. do 12. septembra bo kot priprava na praznovanje potekala tridnevnica.
  • V nedeljo, 13. septembra bo glavno praznovanje. Slovesno sveto mašo ob 8:30 bo vodil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. Po maši bo na Trgu sv. Roka prijateljsko druženje ob pecivu in dobri kapljici.
  • September: razstava, nova knjiga o Dravljah.
  • V torek, 15. septembra, na dan obletnice posvetitve nove cerkve bo ob 19:45 na ogled 35-minutni film o posvetitvi.
  • V petek, 18. septembra, bo ob 19:45 draveljski duhovni večer s bivšim župnikom v Dravljah in takrat odgovornim za gradnjo p. dr. Lojzetom Bratino in arhitektom nove cerkve akademikom Markom Mušičem. Spregovorila bosta o načrtovanju in gradnji cerkve Kristusovega učlovečenja v Dravljah.
  • V petek, 25. septembra, bo 1. glasbeni večer posvečen zborovskemu petju. Nastopili bodo draveljski župnijski zbori.
  • V oktobru bo draveljski duhovni večer s p. dr. Markom Rupnikom.
  • V petek, 23. oktobra, bo 2. glasbeni večer posvečen duhovno ritmični glasbi.
  • V petek, 20. novembra, bo ob 19:45 draveljski duhovni večer z mariborskim nadškofom metropolitom p. Alojzijem Cviklom.
  • V petek, 27. novembra, bo 3. glasbeni večer posvečen klasični glasbi. Nastopili bodo: Matija Cergolj, Dalibor Miklavčič, Tadej Horvat, Damjan Ristič, Tilen Bajec.

Lepo vabljeni v Dravlje

Več na www.zupnija-dravlje.si