Arhiv kategorij: Izobraževanje

Are You a Leader?

In the busy everyday life of young professionals and entrepreneurs it is important to take time. Time to nurture the body, mind and the spirit. To be focused and fully present when taking on entrepreneurial challenges, one must learn about asceticism, discipline and self-control.

We are offering a one and a half day retreat in the embrace of nature where you as the participant, will be able to disconnect and enjoy the creation, but at the same time work hard through a guided training. The training will built on hearing and training your mind and your spirit with the focus on developing and upgrading your leadership skills.

 

During the retreat we will go deep and we will work hard under the guidance of professional trainers Peter Rožič SJ and Jože Roblek SJ, who have several experiences in training entrepreneurs, CEOs and other individuals with important roles.

 

The retreat will challenge you as a person and will help you face your fears, recognize your talents and develop your character to be a better and a more mindful leader.

When: August 8th – 9th

Where: in a beautiful, small village near Uršlja Gora, Slovenia

More info: duhovni.trening@gmail.com or +386 (0)79 499 850

Spiritual Training for Leaders, Entrepreneurs and CEOs

 

Technical knowledge is crucial for leaders. However, certain personality traits, virtues, skills, and psychophysical health are necessary for us to face the everyday challenges we confront in our work.  We may find that we try to push the stresses we deal with daily into the background assuming we can deal with them tomorrow.  Sometimes tomorrow never comes. Relentless pressure may force us to lose sight of our goals and dreams, become alienated from our truest selves, and need to retreat for some time of physical, psychological, and spiritual rest and re-creation.

It is a special gift of the wise and spiritually mature to be in touch with their deepest selves so as to live comfortably in the here and now. This understanding of psyche and spirit allows us to respond with calm creativity to the challenges and crises in both our personal and business lives.

 

The Jesuits invite you to join to a period of retreat, spiritual reflection, and exercises that help to explore and become comfortable with one’s deepest self.  During this retreat–that was designed specifically for leaders, entrepreneurs, and CEOs–there will be the opportunity to look into oneself in order to be refreshed and perhaps reborn personally, spiritually, and professionally.  In the span of a weekend of ascetic practices, silence, and work, those making the retreat will explore their deepest selves with the help of experienced spiritual guides, so as to return to their busy lives, renewed and refreshed.

 

Directed by Peter Rožič SJ PhD and Jože Roblek SJ PhD

 

Dates: August 9th – 12th

Location: a beautiful small village near Uršlja gora, Slovenia

Info and registration: duhovni.trening@gmail.com or +386 (0)70 499 850

Photo Fr. John SIberski SJ

Usposabljanje: Kako organizirati prostovoljno delo v svojem okolju

Usposabljanje: Kako organizirati prostovoljno delo v svojem okolju

Če v vašem okolju (kraju ali šoli) opažate potrebo po prostovoljnem delu, za vas pripravljamo enodnevno usposabljanje.

Izvajalci: mentorji programa Človek za druge.  

Izvedba: Ljubljana, 3. februar 2018 (začetek ob 9h, zaključek ob 17h), prijave do 22. 1. 2018.

Informacije in prijave: 01/43 83 987, clovekzadruge@gmail.com

Spodbujanje razvoja samozavesti in samospoštovanja

Seminar: Spodbujanje razvoja samozavesti in samospoštovanja

Predstavitev: Pomen in znaki visokega in nizkega samospoštovanja, razvoj samospoštovanja, možnosti za pridobivanje novih pozitivnih izkušenj. Seminar daje nova znanja in vključuje vaje za osebni razvoj.

Izvedba: Ljubljana, 16.-18. 2. 2018 (začetek ob 18h, zaključek ob 13h), prijave do 7. 2. 2018

Vodi: dr. Silvo Šinkovec

Informacije in prijave: 01/43 83 987, dkps.seminarji@gmail.com

Inteligentna čustva

Društvo katoliških pedagogov Slovenije vabi na:

 

Seminar: Inteligentna čustva

Na seminarju Inteligentna čustva se seznanimo s tem, kaj so čustva, kakšen je njihov pomen in katere so težave, ki jih s čustvi imamo.

Izvedba: Ljubljana, 19.-21. 1. 2018 (začetek ob 18h, zaključek ob 13h), prijave: do 10. 1. 2018

Vodi: p. dr. Silvo Šinkovec

Informacije in prijave: 01/43 83 987, dkps.seminarji@gmail.com

Duhovni trening za voditelje & podjetne

Duhovni trening za menedžerjeSi podjeten? Si podjetna?

 

Zate kot podjetnika/podjetnico in voditelja/voditeljico so večkrat bolj kot akademska znanja ključne osebnostne lastnosti in dobra psihofizična kondicija, ki ti pomagajo pri soočenju z vsakdanjimi izzivi.

 

A pogosto ti manjka stik s seboj, soočenje s cilji in z željami, ki nemirno migetajo v tvojih globinah. V stresu in vsakdanji naglici jih zatreš in prestaviš na enkrat drugič. Na jutri, ki morda nikoli ne pride.

 

Biti v stiku s seboj, tukaj in sedaj: to je vrhunski privilegij, ki si ga kot moder in preudaren voditelj ne smeš pustiti odvzeti. Nujen je za uspešno soočenje z življenjskimi in poslovnimi izzivi.

 

Jezuiti te vabimo, da skupaj odrinemo na globoko. Vsak v svojo notranjost, da se osebno, duhovno in poslovno prerodiš na posebej prilagojenem treningu. Strogi bomo in delovni, a zagotavljamo, da tudi uspešni. Na vikendu (začetne) ali tednu (nadaljevalne) askeze in tišine, ki ju občasno podjetnik nujno potrebuje, se boš soočil s svojimi talenti in strahovi, s svojimi mislimi, čustvi in telesom. In vrnil se boš nov in prerojen, voditelj in podjetnik.

 

Tvoji trenerji: dr. Peter Rožič, DJ, dr. Jože Roblek, DJ in dr. Peter Knauer, DJ

Datumi: 29. – 31. december 2017 (začetni/osnovni trening)

11. – 14. januar 2018 (nadaljevalni trening)

 

Na čudovitem neznanem kraju Slovenije ali Belgije

Več informacij in prijave na duhovni.trening@gmail.com ali 070-499-850

Read in English

Ignacijev dom duhovnosti