Arhiv avtorja:admin

Duhovne vaje za družine – dodatni termin

familyDUHOVNE VAJE ZA DRUŽINE

V LETU 2016 V LOGARSKI DOLINI

/ P. France Zupančič DJ in s. Štefanija Logar DKO /

Za družine:

  • od petka, 19. 8. zvečer (18h) do torka, 23. 8. opoldne.

Prijave: s. Štefanija Logar DKO, Logarska dolina 4, 3335 Solčava, Tel: 03/838-90-15; Mobi: 041/273 146

 

Mass in English in Ljubljana

 

This international mass is typically presided by Fr. Damjan Ristič  SJ (Society of Jesus). The service is intended to give an opportunity to non-Slovenian Christians to worship in a language they understand best. At the same time it offers an opportunity for Christians to socialize and to support each other in prayer and deed.

 

This service wants to be inclusive by offering non-Roman Catholic Christians the chance to participate in Christian worship in accordance with agreements between different Churches. A special sheet with the text of the Order of the Mass in English is made available to each participant in order for them to be able to fully participate.

 

Expats, exchange students, tourists and visitors welcome!

Where: St. Jospeh (Sv. Jožef) / Mary’s Chapel (the chapel and its entrace is on the left side of the church main door), Ulica Janeza Pavla II. 13

When: The mass takes place at 10 am every Sunday.

We offer catechism classes for children and adults wishing to receive sacraments or just grow in faith.

Contact:  damjanristic@gmail.com

*    *    *

Trips and activities:

February 13, 2011: Sushi lunch photo gallery!

March 20, 2011: Trip to Komenda photo gallery!

*    *    *

Ljubljana.info: Independent tourist information, guided tours and hotels

VZEMI, GOSPOD, IN SPREJMI

VZEMI, GOSPOD, IN SPREJMI

 

Vzemi, Gospod, in sprejmi

vso mojo svobodo,

moj spomin, moj razum

in vso mojo voljo,

karkoli imam

ali premorem.

Ti si mi to dal,

tebi, Gospod, to vračam.

Vse je tvoje,

razpolagaj z vsem

popolnoma po svoji volji.

Daj mi svojo ljubezen

in milost,

to mi zadošča.

 

Ignacij Lojolski

(Duhovne vaje 234)

Skupnost

JEZUITSKE IN PASTORALNE SKUPNOSTI, DOMOVI, CENTRI IN SKUPINE

Srečanje jezuitov Ignacij 2016 (6)

PROVINCIALAT DRUŽBE JEZUSOVE

Provincial: P. Miran Žvanut,

Vodnikova 279, 1000 Ljubljana
01/583 00 31
sj.provincialat@rkc.si

Facebook stran

Župnije:

DRAVLJEŽUPNIJA LJUBLJANA DRAVLJE

Župnik: P. Primož Jakop, DJ

Vodnikova 279, 1000 Ljubljana

  1. 01/583 00 30, 01/583 00 32

zupnija.lj-dravlje@rkc.si

JAKOBŽUPNIJA SV. JAKOB

Župnik: P. Jože Kokalj, DJ
Gornji trg 18, 1000 Ljubljana
041 603 810

joze.kokalj@rkc.si

Facebook stran

MAGDALENAŽUPNIJA SV. MAGDALENA MARIBOR

Župnik: P. Ivan Hočevar, DJ,

Magdalenski trg 3, Maribor,

02/331 94 81, 

              ivan.janez@gmail.com                                                                                                                                                                                      Domovi in centri:

logo ponudnik iddZavod sv. Ignacija
IGNACIJEV DOM DUHOVNOSTI
Ulica stare pravde 11, 1000 Ljubljana
01/23 22 077, 051 613 374,

ignacijevdom@gmail.com.

Facebook stran

Nudi vodenje ignacijanskih duhovnih vaj ljudem različnih poklicev in položajev. Usposablja  za vodenje duhovnih vaj in za duhovno spremljanje. Skrbi za duhovno rast  in vzgojo dejavnih laikov. Sodeluje pri duhovnem in apostolskem izpopolnjevanju oseb posvečenega življenja, bogoslovcev in duhovnikov ter pri zakonski in družinski duhovni pastorali. Posveča se študiju, raziskavam in objavljanju literature s področja krščanske duhovnosti.

Pastoralne skupnosti:

logo_sskzSLOVENSKA SKUPNOST KRŠČANSKEGA ŽIVLJENJA

Ulica Stare pravde 11, Ljubljana

sskz@rkc.si

Skupnost zastopa Iztok Žebovec.

Skupnost krščanskega življenja je svetovna skupnost laikov, živeča in delujoča v cca 70 državah sveta.

Vir duhovnosti in pripomočki na poti vere in poslanstva so srečanja v skupinah, srečanja celotne Skupnosti, duhovne vaje sv. Ignacija Lojolskega, karizma skupnosti, duhovno spremljanje, molitveni pregled dneva, evharistija, branje Božje besede.

Sodelujejo z jezuiti pri pripravi in izvedbi duhovnih vikendov in duhovnih vaj, ki so namenjene vsem, ki želijo »odriniti na globlje«. Prav tako pa so jezuiti tudi duhovni asistenti Skupnosti.

logo ponudnik dkpsDRUŠTVO KATOLIŠKIH PEDAGOGOV SLOVENIJE

Ul. Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana

01/43-83-987

dkps@rkc.si

Facebook stran

Facebook stran

Društvo katoliških pedagogov Slovenije povezuje in med svoje člane vabi vse, ki se kakorkoli in na kateri koli stopnji ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem, ali pa jih vzgojno in izobraževalno delo še posebej zanima in jim to ni poklic.

Pomembnejša kot izobraževanje nam je vzgoja. Trudimo se za vzgojo, ki oblikuje osebnostno zrele, samostojne, svobodne in ustvarjalne ljudi, ki razvijajo svoje telesne, duševne in duhovne zmožnosti ter so usposobljeni za odgovorno življenje in sodelovanje z drugimi v družini, na delovnem mestu, pri političnem udejstvovanju, v občestvenem in družbenem življenju.

Za doseganje tega cilja delujemo na področju strokovnosti, osebnostni ter duhovni rasti, povezanosti in poklicanosti.

Zakonske skupine NAJINA POT

Vital Vider
Ljubljanska 13, 2000 Maribor
02/331 29 51, 041 671 762
vital.vider@rkc.si

Andrej Benda

Vodnikova 279, 1000 Ljubljana
01/583 00 52, 041 918 432
andrej.benda@rkc.si

Ta način združevanja zakoncev je vpeljal jezuit p.Vital Vider leta 1972, ko se je tudi rodila prva zakonska skupina, potem pa povprečno ena na leto in pol. Leta 1975 je začel poleg duhovnih vaj in zakonskih skupin še s Šolo za zakon, ki je bodočim zakonskim parom pomagala pri pripravi na zakon. Od leta 1989 dalje izdajajo svoje dvomesečno interno glasilo Najina pot, kjer zakonci lahko objavljajo svoja razmišljanja in poglede na zakonsko in družinsko življenje.

JEZUITSKO ZDRUŽENJE ZA BEGUNCE SLOVENIJE

Ulica Janeza Pavla II13, 1000 Ljubljana 

http://jrs.jezuiti.si/

01/430 00 58, 031 636 964

Jezuitsko združenje za begunce Slovenije se navdihuje ob Jesuit Refugee Service (angleška kratica JRS, Jezuitska služba za begunce), ki je mednarodna katoliška organizacija, katere poslanstvo je:

  • spremljati begunce
  • jim služiti
  • zagovarjati njihove pravice

Ustanovljena je bila v letu 1980, sedaj pa deluje v več kot 70 državah po svetu. Prednostna naloga Jezuitske službe za begunce je pomoč tistim beguncem, ki jo najbolj potrebujejo.

Skupine:

Molitvene skupine

mdzjps

Skupina prijateljev, ki skupaj molili za poslanstvo jezuitov v Sloveniji in za nove duhovne poklice v Družbo Jezusovo pri nas in po svetu.

Facebook stran 


Skupine v Ignacijevem domu duhovnosti:

SRCE (Skupina za Razvezane v Cerkvi) 

SRCE_logo-manjši

V duhu smernic izredne sinode se je leta 2003,  na pobudo razvezanih, rodila skupina za samopomoč razvezanim v Cerkvi z imenom SRCE, ki deluje pri jezuitih v duhovnem središču svetega Jožefa na Poljanah v Ljubljani.

Skupina Srce prispeva v Cerkvi svoj mali delež k razširjanju spoznanja, da vrednote zakonske zvestobe, nerazvezljivosti zakona in svetosti zakona niso v nevarnosti, če naklonjeno in sočutno pomagamo tistim, ki jim ni uspelo. S tem je izročilo Cerkve le potrjeno, blagoslovljeno in obogateno.

V skupini smo storili nekaj dragocenih korakov h krščanski zrelosti vsakega. Neuspeh se učimo sprejemati kot priložnost za rast v Kristusu, in ne kot dokončno nesrečo in katastrofo (nesmisel).

Pri duhovni rasti članom zelo pomaga medsebojna podpora enako trpečih, ki jo živijo predvsem na neformalnih srečanjih (skupnih izletih, kolesarjenjih in pohodih). Njihovo prijateljevanje je vredna in dobra podpora.

Vloga duhovnega voditelja pri tem je najprej prisotnost, spodbuda, spremljanje in pomoč pri iskanju strokovnjakov za pogovor na srečanjih. Medsebojni pogovor o svojih bolečinah, napakah, krivicah je močna spodbuda in pomoč. Skupina tudi pomaga, da nekateri, ki se kanonično ne morejo več poročiti, lažje zdržijo in živijo »prisilni« celibat. Še lepše je, da pri tem vsi rastemo tudi v ljubezni do Cerkve, ki smo tudi mi sami. Otroci so prvi deležni pozitivnih sadov te rasti v ljubezni. Nekateri tako močno doživljajo ozdravljanje svojih globokih ran, da so poiskali novega partnerja in se poročili, četudi še čakajo na kanonično priznanje ničnosti. Drugi so dobili pogum in prepoznanje ničnosti.

Vodita jo ga. Marija Cigoj in p. Tomaž Mikuš DJ.

Kontakt: viljem.lovse@rkc.si, 041-632-626

razvezani.srce@gmail.com

http://srcerazvezani.si/

Facebook stran

logo

Podporna skupina SRCE OB SRCU, za medsebojno poslušanje osebne izkušnje

Vodita jo ga. Karmen Kristan in p. Tomaž Mikuš, DJ.

Kontakt: razvezani.srce@gmail.com, 041 955 219

MOŽJE SV. JOŽEFA

Skupina je nastala na pobudo udeležencev Odmika za moške, ki ga v obliki duhovnega vikenda izvaja Ignacijev dom duhovnosti. Cilj skupine je osebna in skupna rast v krščanskega moškega. Drug drugemu pomagamo na naši skupni poti s pogovorom o svojih izkušnjah, izzivih in potrebah v današnjem svetu, kjer se ima večkrat zlo za dobro. Izhajamo iz prepričanja, da vsak kristjan vsak dan potrebuje pomoč in da ima vsak kristjan nekaj, s čimer lahko pomaga.
Vodi jo p. Viljem Lovše DJ. 

Kontakt: viljem.lovse@rkc.si, 041-632-626

SKUPINA ZA ŽALUJOČE

Vodita jo ga. Maja Strle in p. Ivan Platovnjak DJ. Žalovanje je dolg in boleč proces, ki ga vsak prizadeti preživlja drugače, na svoj način. Marsikateri žalujoči poskuša svoje stiske obdržati zase in jih reševati sam. Tako se proces upočasni, marsikatera bolečina pa ostane nepredelana, zakopana globoko v podzavest. Zatodobro prehojen proces žalovanja zelo pomemben za vstop v novo, drugačno življenje, ki se je začelo s smrtjo ljubljene osebe.

SKUPINA ZA OVDOVELE

»Oče sirotam in pokrovitelj vdovam jeBog v svojem svetem bivališču.« (Ps 68)Na novo pot, na katero stopaš z izgubo ljubljene osebe, se je lažje podati s prijatelji, zato vabljeni, da se nam pridružite v skupnem iskanju novega pogleda na življenje, ki je zazrto v prihodnost. 

Vodita jo ga. Nežka Rus in p. Mio Kekić DJ.

Kontakt: mio.kekic1@gmail.com, 031 368 769

Poslanstvo

menuc2

Poslani smo k ljudem v slovenskem prostoru, izhajajoč iz karizme svetega Ignacija Lojolskega, katerega geslo je bilo ayudar a las almas (pomagati dušam) – v smislu celostne pomoči, da bi se človek čutil v Kristusu odrešenega in tako prispeval svoj delež k družbenemu dogajanju v najrazličnejših razsežnostih: kulturni, izobraževalni, umetniški, intelektualni, socialni idr.

Kot dejavni del katoliške Cerkve v Slovenji, skladno s tradicijo delovanja jezuitov v Sloveniji, želimo udejanjati aktualne usmeritve jezuitskega reda: živeti in oznanjati vero v Kristusa, katere bistvena razsežnost je delo za pravičnost, v odprti dialoški drži ter v prizadevanju za inkulturacijo, v sodelovanju z vsemi ljudmi dobre volje.

Pot uresničevanja te temeljne usmeritve poteka na različnih področjih: duhovne vaje in duhovno spremljanje, pomoč zakoncem in družinam (priprava na zakon, zakonske skupine, terapevtska pomoč, skupine razporočenih), župnije in ljudski misijoni, stik z mladostniki in študenti, socialno delovanje, vzgoja in izobraževanje (neformalne oblike izobraževanja), intelektualno in kulturno delovanje, skrb za slovensko sekcijo radia Vatikan in še kaj.

V vsem tem delovanju želimo biti zvesti Cerkveni tradiciji, ki nam daje moč za odprtost družbeno-kulturni situaciji, in razpoznavati znamenja časa. Izkušamo, da nas Sveti Duh znova in znova nagovarja, naj mu prisluhnemo in z njim sodelujemo za bolj odrešeno, polno, povezano življenje vseh ljudi v Sloveniji.