Skupnost – Ljubljana Sv. Jožef

Jezuiti smo se po izgonu leta 1949 na predvečer Božiča 2002 vrnili v rezidenco poleg cerkve sv. Jožefa. Od takrat nastaja središče, v katerem se odvijajo razne dejavnosti: pastorala v cerkvi in kapeli, mladinska in študentska pastorala, zakonska pastorala, priprava na zakon, šole za zakon, skrb za razvezane in svetovanje.

Leta 2010 smo obnovili Plečnikov dom duhovnih vaj – Ignacijev dom duhovnosti. Namenjen je duhovnim vajam, duhovnemu spremljanju, študiju duhovnosti ter pripravi člankov in knjig. V zadnjih letih obnavljamo rezidenco za namene mednarodnega Jezuitskega študentskega kolegija.

 

Člani skupnosti sv. Jožefa

p. Peter Rožič, predstojnik, doc. prof. filozofije in dr. političnih znanosti, ravnatelj Magisa – Jezuitskega kolegija v Mariboru (JKM)

p.David Bresciani, ravnatelj Ignacijevega doma duhovnosti,  asistent SKŽ

f.Robert Dolinar, sub-minister, arhitekt, sovoditelj skupnosti International Mass in English.

p. Mio Kekić, član ekipe Ignacijevega doma duhovnosti.

p. Viljem Lovše, voditelj duhovnih vaj, voditelj komisije za ignacijansko duhovnost, predavatelj, član ekipe Ignacijevega doma duhovnosti, član škofijskega urada za družino in duhovni asistent skupine SRCE; na sobotnem letu (njegov blog).

p. Tomaž Mikuš, minister skupnosti; skupina SRCE; pomočnik MIC.

p. Ivan Platovnjak, direktor Zavoda sv. Ignacija, docent duhovne teologije na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in voditelj duhovnih vaj.

p. Tomaž Podobnik, rektor cerkve sv. Jožefa, duhovni asistent gibanja Nazaret, odgovoren za romanja in češčenje pri sv. Jožefu in voditelj Šole Božjega usmiljenja.

p.Janez Poljanšek, član ekipe Ignacijevega doma duhovnosti, voditelj duhovnih vaj.

p. Damjan Ristić, asistent skupnosti International Mass in English in Ljubljana;

p. Jože Roblek,  član ekipe Ignacijevega doma duhovnosti, voditelj duhovnih vaj in duhovni spremljevalec.

 

p. Jack Siberski MD, posebni asistent predstojnika (njegov blog).