Skupščina Skupnosti krščanskega življenja

  1. februarja 2017 smo se člani Slovenske skupnosti krščanskega življenja zbrali pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani na redni letni skupščini.

Po uvodni molitvi nam je nekaj besed spregovoril Igor Bahovec o temi “Kam papež Frančišek želi, da gre Cerkev in kaj to pomeni za SKŽ, za nas kot del slovenske družbe in Cerkve”. Predstavil nam je glavne spodbude papeža Frančiška, ki nas vabi, da bi gradili kulturo pravičnosti in miru, da bi se še bolj posvečali pastorali družine, bolj živeli misijonskost ter bili predvsem blizu preizkušanim bratom in sestram. Dopolnil ga je p. David Bresciani, naš duhovni asistent, z mislijo, da papež poudarja, naj nas v življenju in pri odločitvah ne vodijo strahovi, pač pa ljubezen, preko katere se lahko gradi skupnost. V manjših skupinah smo si nato podelili, kaj nas od slišanega še posebej nagovarja.

Sledil je formalni del skupščine s poročili vodstva, eurolinka in urednika Plamenov. Pregledali smo finančno poročilo ter sprejeli finančni načrt ter letni načrt dejavnosti skupnosti. Ker je bila letošnja skupščina tudi volilna, smo izvolili novo vodstvo. Za predsednika je bil izvoljen Igor Bahovec, pomagala pa mu bosta še Igor Žebovec in Barbara Cergolj.

Srečanje smo zaključili s skupnim obhajanjem svete maše v zahvalo za preteklo obdobje in s prošnjo za Božji blagoslov novega vodstva.

 

Barbara Cergolj