Arhiv kategorij: Izobraževanje

Tečaj uvajanja v meditacijo

Nov seminar Uvajanje v meditacijo bo potekal 27. – 29. 7. 2017 v domu duhovnih vaj v Ilirski Bistrici (Vodnikova 13).Program vsebuje: osnovne vaje zbiranja in umirjanja, uporabe domišljije v meditativne namene, vaje kontemplacije in nekaj drugih oblik meditacij in molitve. Možnost je tudi osebnega pogovora. Vsak dan imamo tudi sveto mašo.

Vse vaje so vodene, to pomeni: najprej kratek teoretični uvod, sledi praktična vaja, zapis svoje izkušnje po meditaciji in odmor. Možnost je tudi za pogovor o svoji izkušnji. Vse vaje delamo v skupini, nekatere vaje dela vsak sam.

Vodi p. Silvo Šinkovec.

Program:

Začetek: četrtek, 27. 7. 2017, 18:00 zbiranje in namestitev, 19:00 večerja, 20:00 uvod.

Zaključek v soboto, 29. 7. 2017 z večerjo, odhod ob 20.00.

Možnost je tudi podaljšati večer in nedeljo dopoldne: večerna meditacija, jutranja molitev in dve meditaciji dopoldne v nedeljo, do kosila ob 12:30, odhod 14:00.

Prijave: Silvo.sinkovec@rkc.si

Za nastanitev v domu je polni penzion za enoposteljno sobo 22€, za dvoposteljno sobo 19€.

Za voditelja vsak udeleženec prispeva svoj dar

 

Dobrodelni koncert, načrt prenove in blagoslov kolegija

Jezuitski kolegij vabi na Binkošti, 4.6.2017 ob 18h, v Maribor na Ljubljansko 13. Program večera: 

DOBRODELNI KONCERT

  • Študentje Kolegija pod pokroviteljstvom zbora Vdih – KŠČ Sinaj – in Eve Kovačič Ivanjko;
  • Damjan Ristić DJ, solo-pevec in koncertist.

PREDSTAVITEV NAČRTA PRENOVE LJUBLJANSKE ULICE IN KOLEGIJA

  • Dr. Samo Medved, univ.dipl.inž.grad. – za Biro Lineal;
  • Podžupan mag. Zdravko Luketič – za Mestno občino Maribor.

BLAGOSLOV KOLEGIJA

  • Pričevanje svetnice kolegija in predstavnice župnije sv. Magdalene Anice Durič ter tutorja Roka Sekirnika, PhD;
  • Nadškof Alojzij Cvikl DJ s predstojnikom Milanom Bizantom DJ in jezuitsko skupnostjo.

POGOSTITEV

  • Dobrote iz Plečnikove kavarne
  • Češnje z jezuitskega vrta

Večer povezujeta Tadeja Dobre in Petra Zaviršek.

 

Pridi f MAGIS. Nas boš spoznal/a.

 

Spiritual Training for Leaders, Entrepreneurs and CEOs

Are you a Leader?

Technical knowledge is crucial for entrepreneurs. However, certain personality traits, virtues, skills, and psychophysical health are necessary for us to face the everyday challenges we confront in our work.  We may find that we try to push the stresses we deal with daily into the background assuming we can deal with them tomorrow.  Sometimes tomorrow never comes.

 

Relentless pressure may force us to lose sight of our goals and dreams, become alienated from our truest selves, and need to retreat for some time of physical, psychological, and spiritual rest and re-creation.

 

It is a special gift of the wise and spiritually mature to be in touch with their deepest selves so as to live comfortably in the here and now. This understanding of psyche and spirit allows us to respond with calm creativity to the challenges and crises in both our personal and business lives.

 

The Jesuits invite you to join to a period of retreat, spiritual reflection, and exercises that help to explore and become comfortable with one’s deepest self.  During this retreat–that was designed specifically for business leaders, entrepreneurs, and CEOs–there will be the opportunity to look into oneself in order to be refreshed and perhaps reborn personally, spiritually, and professionally.  In the span of a weekend of ascetic practices, silence, and work, those making the retreat will explore their deepest selves with the help of experienced spiritual guides, so as to return to their business lives, renewed and refreshed.

 

Directed by Peter Rožič SJ PhD,  Jože Roblek SJ PhD and Peter Knauer SJ PhD
Dates: December 29 – 31 (Basic and Elementary Training)

January 11 – 14 (Advanced Training)

 

In a beautiful, undisclosed location in Slovenia or Belgium
Information and registration: duhovni.trening@gmail.com or 070-499-850

Read in Slovenian

Živiš? Duhovni trening za voditelje & menedžerje

Duhovni trening za menedžerjeSi podjeten? Si podjetna?

 

Zate kot podjetnika/podjetnico in voditelja/voditeljico so večkrat bolj kot akademska znanja ključne osebnostne lastnosti in dobra psihofizična kondicija, ki ti pomagajo pri soočenju z vsakdanjimi izzivi.

 

A pogosto ti manjka stik s seboj, soočenje s cilji in z željami, ki nemirno migetajo v tvojih globinah. V stresu in vsakdanji naglici jih zatreš in prestaviš na enkrat drugič. Na jutri, ki morda nikoli ne pride.

 

Biti v stiku s seboj, tukaj in sedaj: to je vrhunski privilegij, ki si ga kot moder in preudaren voditelj ne smeš pustiti odvzeti. Nujen je za uspešno soočenje z življenjskimi in poslovnimi izzivi.

 

Jezuiti te vabimo, da skupaj odrinemo na globoko. Vsak v svojo notranjost, da se osebno, duhovno in poslovno prerodiš na posebej prilagojenem treningu. Strogi bomo in delovni, a zagotavljamo, da tudi uspešni. Na vikendu (začetne) ali tednu (nadaljevalne) askeze in tišine, ki ju občasno podjetnik nujno potrebuje, se boš soočil s svojimi talenti in strahovi, s svojimi mislimi, čustvi in telesom. In vrnil se boš nov in prerojen, voditelj in podjetnik.

 

Tvoji trenerji: dr. Peter Rožič, DJ, dr. Jože Roblek, DJ in dr. Peter Knauer, DJ

Datumi: 29. – 31. december 2017 (začetni/osnovni trening)

11. – 14. januar 2018 (nadaljevalni trening)

 

Na čudovitem neznanem kraju Slovenije ali Belgije

Več informacij in prijave na duhovni.trening@gmail.com ali 070-499-850

Read in English

Ignacijev dom duhovnosti

Spiritual Training for Women Leaders

Voditeljica in podjetnicaAcademic knowledge is important for enterpreneurs, but not as much as certain personality traits and virtues and good psychophysical condition that helps us face everyday challenges.

We often lose touch with ourselves and sight of goals and wishes that flicker restlessly deep down and want to come up to the surface every now and then. Stress and everyday rush forces us to keep suppressing them again and again and postponing them to a later time. To

Being in touch with ourselves and finding ourselves in our depth, together and individually, to live here and now – this is a special privilege and a wise person of Spirit will try to keep. It allows us to successfully respond to challenges and turning points in personal and businness life.

The Jesuits invite you to join us and explore your depths, together and individually. During this specially designed spiritual training everyone will look inside themselves in order to be reborn personally, spiritually and professionally. We will be rigorous, hard-working and successful. During a weekend of asceticism and silence – something that every businesswoman occasionally needs – we will face ourselves and return renewed and reborn.

Directed by Peter Rožič SJ PhD and Damjan Ristić SJ MA

Information and registration: duhovni.trening@gmail.com or 070 499 850

Duhovni trening za voditeljice, menedžerke in podjetnice

Zate kot podjetnico in voditeljico so večkrat bolj kot akademska znanja ključne določene osebnostne lastnosti in dobra psihofizična kondicija, ki ti pomagajo pri soočenju z vsakdanjimi izzivi.

 

Včasih ti manjka stik s seboj, soočenje s cilji in z željami, ki nemirno migetajo v tvojih globinah in kdaj pa kdaj hočejo na plano. V stresu in vsakdanji naglici jih zatreš in prestaviš na enkrat drugič. Na jutri, ki morda nikoli ne pride.

 

Biti v stiku s seboj, najti se v lastnih globinah, živeti tukaj in zdaj – to je vrhunski privilegij, ki si ga modra voditeljica ne pusti odvzeti. Nujen je za uspešno soočenje z življenjskimi in poslovnimi prelomnicami.

 

Jezuiti vabimo, da skupaj in vsaka sama odrinemo na globoko. Vsaka v svojo notranjost, da se osebno, duhovno in poslovno prerodimo na posebej prilagojenem duhovnem treningu. Z nami bo tudi maratonski trener. Strogi bomo in delovni, a zagotavljamo, da tudi uspešni. Na vikendu askeze in tišine, ki ju občasno podjetnica nujno potrebuje, se boš soočila s svojimi talenti in strahovi, s svojimi mislimi, čustvi in telesom. In vrnila se boš nova in prerojena, voditeljica in podjetnica.

 

Tvoja trenerja: dr. Peter Rožič DJ in mag. Damjan Ristić DJ

OSNOVNI TRENING: 19.5.-21.5.2017
Na čudovitem neznanem kraju Slovenije
Z nami bo tudi trener za (vzdržljivostni) tek, kolesarjenje in športno gibanje.

Prijave na duhovni.trening@gmail.com ali 070-499-850

Read in English

Ignacijev dom duhovnosti

Povezava

Zate kot podjetnika ali voditelja so večkrat bolj kot akademska znanja ključne določene osebnostne lastnosti in dobra psihofizična kondicija, ki ti pomagajo pri soočenju z vsakdanjimi izzivi.

Pogosto nam manjka stik s samim seboj, soočenje s cilji in z željami, ki nemirno migetajo v tvojih globinah in kdaj pa kdaj hočejo na plano. V stresu in vsakdanji naglici jih zatremo in prestavimo na enkrat drugič. Na jutri, ki morda nikoli ne pride.

Biti v stiku s seboj, najti se v lastnih globinah, živeti tukaj in zdaj – to je vrhunski privilegij, ki si ga moder človek ne pusti odvzeti. Nujen je za uspešno soočenje z življenjskimi in poslovnimi prelomnicami.

Jezuiti vabimo, da skupaj in vsak sam odrinemo na globoko. Vsak v svojo notranjost, da se osebno, duhovno in poslovno prerodimo na posebej prilagojenem duhovnem treningu. Strogi bomo in delovni, a zagotavljamo, da tudi uspešni. Po vikendu askeze in tišine, ki jo občasno podjetnik nujno potrebuje, se bomo soočali s seboj in se vrnili – novi in prerojeni – v novo leto 2017.

 

Voditelja: dr. Peter Rožič DJ in dr. Jože Roblek DJ

27.-29. januar 2017 – na čudovitem neznanem kraju Slovenije

Prijave na ignacijevdom@gmail.com ali 051-613-374

Read in English