Arhiv kategorij: Ponudba

Ignacijanske duhovne vaje v tišini

»Spreglej! Tvoja vera te je rešila.« (Lk 7,42)

Človek je obiskano bitje. Bog obiskuje človeka in duhovne vaje – tišina, molitev, poslušanje Božje besede – so eden od načinov, kako prepoznati Božjo prisotnost v življenju. Ne gre le za razmišljanje, pač pa za osebno molitev ob Svetem pismu – duhovne vaje so tudi šola molitve.

Z Bogom se je mogoče srečati le v tem, kar nekdo je; gre torej tudi za srečanje s seboj. Duhovne vaje so namenjen tistim, ki si na ta način želijo srečanja z Bogom in s seboj.

Vodi: p. Milan Bizant DJ s sodelavci.   Prijave:  spletna stran Hiše kruha.

Dobrodelni koncert klasične glasbe z akademskimi glasbeniki

V petek 20. aprila ob 20. uri bo v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani dobrodelni koncert klasične glasbe z akademskimi glasbeniki.

Koncert bodo obogatili:
Godalni kvartet AL FINE
Trio TENUTO (violina, flavta, klarinet)
Špela Simonišek, kitara
Kvartet flavt TRAVERSO
Septet saksofonov SAXPLODE
solist: Lev Pupis / alt saksofon
solist: Vid Pupis / klarinet
Mešani pevski zbor ADORAMUS
dirigent: Marjan Grdadolnik

Vezno besedilo: Helena Škrlep in Janez Bregar

S svojo dobrodelnostjo boste podprli delovanje programa “NA PRAGU UPANJA” (http://napraguupanja.si/) za zdravljenje ran tistih, ki so utrpeli kakršnokoli zlorabo.

Organizator koncerta: Skupnost Srce (Skupnost razvezanih v Cerkvi)

DAN ODPRTIH VRAT ALI  SPOZNAVANJE SLOVENSKIH JEZUITOV

DAN ODPRTIH VRAT ALI  SPOZNAVANJE SLOVENSKIH JEZUITOV

(Posredujte tistim fantom, za katere veste, da razmišljajo o redovnem poklicu ter želijo spoznati različne redove – ta teden je možnost za jezuitskega. Prepošljite jim letak. Hvala lepa za pomoč!)

V soboto, 7. aprila, bo pri Sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani dan odprtih vrat za spoznavanje Družbe Jezusove v Sloveniji ali slovenskih jezuitov. Dan je namenjen vsem, ki se zanimajo za jezuite in bi se želeli pobliže prepričati, kaj in kakšen je ta red, ker so o njem že slišali ali ga na splošno poznajo. Namenjen je tudi tistim moškim, ki razmišljajo o redovnem življenju, pa jezuitov kot reda še ne poznajo kot možnosti.

Dobili se bomo ob 9.00 pri sv. Jožefu na Poljanah, kjer bomo skupaj preživeli lep dan, ki ga bomo predvidoma zaključili ob 20.00 v Dravljah, kar pa je odvisno tudi od udeležencev.

Vabimo slovenski jezuiti